Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
0,25 pc. | Gräslök - färsk | |
0,5 pc. | Citron | |
2 tsp | Japansk soja | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Köttbullar | ||
0,5 pc. | Citron | |
0,25 pc. | Gräslök - färsk | |
500 g | Nötfärs | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tbsp | Smör | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Ägg | |
0,3 pc. | Purjolök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt | |
Tillbehör | ||
300 g | Morötter | |
500 g | Potatis Fast |
Tillbehör: Tvätta potatisen och skala morötterna. Skär morötterna i ganska stora bitar. Koka potatis och morötter i saltat vatten.
Köttbullar: Skölj och finhacka ca 7 cm purjolök och en vitlök. Skölj och finhacka gräslöken och skölj och riv skal från en halv citron. Blanda alltsammans med färsen i en skål och tillsätt ägg, salt och peppar. Blanda om ordentligt och rulla stora köttbullar.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme ca 5 min.
Sås: Tillsätt grädde, rivet skal och saft från en halv citron, soja, honung och finhackad gräslök i pannan med köttbullarna. Låt såsen koka ner på låg värme några minuter så att den får en krämig konsistens och kokar in i köttbullarna. Smaka av och krydda ev med lite salt och peppar.
Servera köttbullarna tillsammans med kokt potatis och morötter.
Näringsvärde: 651 kcal, 31 g protein, 44 g fett, 30 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria