Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 kg | Vinbär | |
5 dl | Strösocker | |
7,5 dl | Vatten |
Skölj bären och lägg dem i en stor kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka med lock 10-15 minuter.
Mosa bären i kastrullen (mot botten och kanten) med hjälp av t.ex en potatisstöt.
Sätt en finmaskig sil ovanför en stor skål och häll över saftkoket, låt stå i ca 20 minuter. Tryck försiktigt ur den sista vätskan ur silen.
Skölj ur kastrullen. Mät den silade saften och häll över den i kastrullen tillsammans med strösocker. Använd 5 dl socker per avrunnen liter saft, tex: 1 liter saft = 5 dl socker 1,5 L saft = 7,5 dl socker 5 dl saft = 2,5 dl socker
Koka saft + socker på svag värme i ca 10 minuter.
Skumma av.
Häll upp i väl rengjorda flaskor och låt stå kallt efter att de svalnat. Saften går även utmärkt att frysa!
Photo:
Kerstin Eriksson