Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tsp | Strösocker | |
1 tsp | Bakpulver | |
2 dl | Vetemjöl | |
2,5 dl | Filmjölk Naturell | |
1 tbsp | Matolja | |
2 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Salt |
Blanda de torra ingredienserna; mjöl, socker och bakpulver i en bunke.
Vispa ned filmjölken ordentligt till en slät smet.
Vispa äggvitorna hårda.
Vänd försiktigt ned äggvitorna i smeten.
Klicka ut tre runda delar smet i stekpannan och stek i matolja på medelvärme tills det börjar torka och bubbla på ovansidan. Vänd och stek en kortare stund på andra sidan. Låt inte smeten vänta för länge innan stekning.
Önskas al-dente-kärna på pannkakan, dra ned stektiden.
Servera direkt med till exempel smör, lönnsirap och jordgubbar.
Photo:
Andreas Engvall
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt