Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grillad majskolvssallad | ||
1 tbsp | Olivolja | |
450 g | Majskolv färdigkokt | |
300 g | Färskpotatis | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
225 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 tbsp | Smör | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 pc. | Romansallat | |
Fläskytterfilé | ||
1 tbsp | Olivolja | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
2 tbsp | Japansk soja | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Honung Flytande |
Sätt ugnen på 175 grader eller tänd grillen om du hellre vill grilla. Ta fram och tina ärtorna.
Fläskytterfilé: Putsa filén från fett och senor. Blanda ihop olja, soja, honung och balsamvinäger. Lägg köttet med marinaden i en plastpåse och marinera så länge som möjligt. Gärna i kylen över natten.
Hetta upp olja och och smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén runt om så att den får fin färg. Salta och peppra efter smak.
Lägg köttet i en ugnsform och sätt i en köttermometer. Stek i ugnen tills den har en innertemperatur på 65-68 grader. Ca 20 min. Eller grilla filén på utegrillen.
Grillad majskolvssallad: Skölj potatisen. Dela den på mitten och koka i saltat vatten. Skär varje majskolv ( vi använder två stycken i det här receptet) i 4-5 bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek majskolvarna runt om. Krydda med salt. Eller grilla hela majskolvar på utegrillen och dela dem sedan i bitar efteråt.
Skölj och finhacka gräslök och skölj och skär salladen i bitar. Blanda i en stor skål: kokt potatis, grillade majskolvsbitar, sallad, tinade ärtor, gräslök, yoghurt, balsamvinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
Låt gärna köttet vila 5 min innan du skär upp i bitar. Servera tillsammans med grillad majskolvssallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde:459 kcal, 39 g protein, 13 g fett, 29 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel