Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kött | ||
0,5 tsp | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Olivolja | |
500 g | Fläskfile Färsk | |
2 tbsp | Frysta provencalska örter | |
Dressing | ||
2 krm | Salt | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Gurka | |
200 ml | Vitlöksdressing | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
Tillbehör | ||
3 dl | Långkornigt Ris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kött: Ta bort fett och senor från fläskfilén. Skiva den i 1 ½ cm stora skivor. Lägg skivorna i en bunke. Häll i olja, salt, peppar och örterna. Blanda om ordentligt så att skivorna får jämnt fördelat med kryddorna.
Dressing: Skölj och dela gurkan på längden och ta ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i små skivor och tillsätt hackad mynta, citronsaft, salt och peppar och slutligen Eriks Franska Vitlöksdressing.
Kött: Hetta upp en stekpanna med olja och stek fläskfiléskivorna i 1 min på varje sida. Lägg upp på ett fat.
Tillbehör: Lägg i sockerärtorna på eftervärmen i lite smör, de ska bara snabbt fräsas till.
Servera fläskfilén med sockerärtor, Eriks dressing och nykokt ris.
Näringsvärde: 607 KCAL 32 G PROTEIN 30 G FETT 48 G KOLHYDRATER
Photo:
Malou Fickling
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Örtkryddor Provencale Frysta Findus