Skip to main content
Helbakad blomkål med svampfräs och crunchiga nötter + Rostad blomkålssoppa med heta kikärtor
Mari Bergman

Helbakad blomkål med svampfräs och crunchiga nötter + Rostad blomkålssoppa med heta kikärtor

50 minMedium
286,10 kr
8 portions 14,51 kr per portion
Det här receptet ingår i Mathems Meal prep-koncept. Klicka hem ingredienser till 2 middagar för 4 personer. Konceptet går ut på att du lagar en större mängd av middagen i recept 1 som sedan blir grunden till recept 2. Du kan välja själv om du vill laga klart recept 2 samma dag och förvara i kylen till den dag du vill äta. Eller spara tillagad mat i matlådor och ha ingredienser klara för att laga recept 2 på max 10-20 min. Läs gärna igenom receptbeskrivningen innan du börjar laga för att underlätta din matlagning. I det här receptet lagar du två helt vegetariska rätter som helbakad blomkål med svampfräs och crunchiga nötter samt rostad blomkålssoppa med heta kikärtor. Recepten ger 4 + 4 portioner. Lycka till! Se alla våra meal prep-recept här.

Recept 1: Bakad blomkål
4 krmSvartpeppar
75 gSmör
2 pc.Blomkål
2 tspFlingsalt
Recept 2: Blomkålssoppa
2 krmSvartpeppar
3 krmSalt
2 tbspGrönsaksbuljong Eko
125 gCashewnötter Naturella
7 dlVatten
0,5 pc.Citron - Eko
Topping
2 krmSalt
1 tspCayennepeppar
1 tspPaprikakrydda
0,5 tbspOlivolja
380 gKikärtor Kokta
0,25 pc.Persilja - färsk
Svampfräs och crunchiga nötter
1 cloveVitlök Vanlig
3 krmSalt
250 gFärska champinjoner
65 gSalladsmix
1 tbspOlivolja
75 gCashewnötter Naturella
0,75 pc.Persilja - färsk
0,5 pc.Citron - Eko
290 gGröna Linser Förkokta
1 krmSvartpeppar
Instructions
1

Recept 1: Helbakad blomkål med svampfräs och crunchiga nötter, 50 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form.

2

Blomkål: Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Lägg de hela blomkålshuvudena i formen och fördela smör, salt och peppar över blomkålen. Rosta i ugnen i ca 45 min.

3

Svampfräs: Skiva svampen, skala och finhacka vitlöken och grovhacka nötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och vitlök gyllene. Tillsätt nötterna och stek ytterligare någon min.

4

Sila av linserna och skölj i kallt vatten. Finhacka persiljan och riv citronskal. Blanda ner linser, persilja och citronskal i svampfräset. Smaka av med salt och peppar.

5

Blomkål: Ta ut blomkålen ur ugnen och skär den ena blomkålen i 4 delar. Spara den andra blomkålen med spadet i formen till recept 2.

6

Fördela salladsmixen på tallrikar och ringla över olja. Fördela svampfräset och en bit blomkål över salladen. Klart att servera.

Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: 1 bakad blomkål med spad.

7

Recept 2: Rostad blomkålssoppa med heta kikärtor, 10 min tillagning. Ta fram den bakade blomkålen från recept 1.

8

Blomkålssoppa: Koka upp vatten och buljong på spisen.

9

Mixa blomkål med spadet, cashewnötter och den varma buljongen i en blender till en slät krämig soppa. Smaka av med citronsaft, salt, peppar.

10

Topping: Sila av kikärtorna och skölj i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kikärtorna på hög värme med cayennepeppar, paprikapulver och salt i ca 2-3 min under omrörning. Blanda ner finhackad persilja.

11

Toppa soppan med kikärtorna och droppa över olivolja. Klart att servera.

Photo:

Nurlan Emir