Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Recept 1: Bakad blomkål | ||
4 krm | Svartpeppar | |
75 g | Smör | |
2 pc. | Blomkål | |
2 tsp | Flingsalt | |
Recept 2: Blomkålssoppa | ||
2 krm | Svartpeppar | |
3 krm | Salt | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
125 g | Cashewnötter Naturella | |
7 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Citron - Eko | |
Topping | ||
2 krm | Salt | |
1 tsp | Cayennepeppar | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
Svampfräs och crunchiga nötter | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
3 krm | Salt | |
250 g | Färska champinjoner | |
65 g | Salladsmix | |
1 tbsp | Olivolja | |
75 g | Cashewnötter Naturella | |
0,75 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 pc. | Citron - Eko | |
290 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 krm | Svartpeppar |
Recept 1: Helbakad blomkål med svampfräs och crunchiga nötter, 50 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form.
Blomkål: Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Lägg de hela blomkålshuvudena i formen och fördela smör, salt och peppar över blomkålen. Rosta i ugnen i ca 45 min.
Svampfräs: Skiva svampen, skala och finhacka vitlöken och grovhacka nötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och vitlök gyllene. Tillsätt nötterna och stek ytterligare någon min.
Sila av linserna och skölj i kallt vatten. Finhacka persiljan och riv citronskal. Blanda ner linser, persilja och citronskal i svampfräset. Smaka av med salt och peppar.
Blomkål: Ta ut blomkålen ur ugnen och skär den ena blomkålen i 4 delar. Spara den andra blomkålen med spadet i formen till recept 2.
Fördela salladsmixen på tallrikar och ringla över olja. Fördela svampfräset och en bit blomkål över salladen. Klart att servera.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: 1 bakad blomkål med spad.
Recept 2: Rostad blomkålssoppa med heta kikärtor, 10 min tillagning. Ta fram den bakade blomkålen från recept 1.
Blomkålssoppa: Koka upp vatten och buljong på spisen.
Mixa blomkål med spadet, cashewnötter och den varma buljongen i en blender till en slät krämig soppa. Smaka av med citronsaft, salt, peppar.
Topping: Sila av kikärtorna och skölj i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kikärtorna på hög värme med cayennepeppar, paprikapulver och salt i ca 2-3 min under omrörning. Blanda ner finhackad persilja.
Toppa soppan med kikärtorna och droppa över olivolja. Klart att servera.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1