Skip to main content
Jessica Frejs ugnsbakade fetaost
Jessica Frej

Jessica Frejs ugnsbakade fetaost

40 minEasy
286,60 kr
4 portions 48,84 kr per portion
Laga ugnsbakad fetaost med citron och chili tillsammans med rostad potatis efter recept signerat Jessica Frej. Fantastiskt gott!

Fetaost
4 tbspOlivolja
1 krmSalt
1 tbspBasilika - fryst
500 gFetaost
1 tspChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Citron
Potatis
1 tspTimjan - torkad
700 gPotatis
4 cloveVitlök Vanlig
2 tbspSmör
2 tbspOlivolja
1 tspSalt
Sallad
2 tbspOlivolja
1 krmSalt
2 tbspVit balsamvinäger
250 gKörsbärstomater
65 gSalladsmix
1 krmSvartpeppar Malen
50 gPinjenötter
Instructions
1

Potatis: Sätt ugnen på 200 grader.

2

Dela potatisen på mitten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt timjan, salt, olivolja, smör och vitlöksklyftor med skal. Blanda runt med händerna och rosta i ugnen i ca 30 minuter.

3

Fetaost: Gör 4 st folie- eller smörpappersark.

4

Skölj och skiva citronen tunt. Ringla hälften av olivoljan i varje foliebotten och fördela citronskivorna där i. Bryt ner fetaosten i stora bitar, häll resterande olivolja ovanpå och strö över basilika och chiliflakes. Krydda med en nypa salt och svartpeppar och förslut paketen. Lägg dem på en plåt och baka i ugnen i ca 20 minuter (samtidigt som potatisen).

5

Sallad: Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna.

6

Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Skölj och halvera tomaterna och fördela över salladen. Ringla över olja och vinäger. Krydda med en nypa salt och peppar och strö över pinjenötterna.

Servera den bakade fetaosten med rostad potatis och sallad.

Näringsvärde: 913 kcal, 19 g protein, 37 g fett, 17 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell