Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Potatismos | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Smör | |
800 g | Potatis Mjölig | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
250 g | Haricot Verts Fryst | |
Spättafilé | ||
1 dl | Ströbröd | |
0,5 pc. | Citron | |
1 pc. | Dill - färsk | |
600 g | Rödspättafile | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Salt | |
1 dl | Vetemjöl |
Potatispuré: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
Spättafilé: Salta och peppra spättafiléerna. Blanda mjöl, ströbröd, finhackad dill och citronskal på en tallrik.
Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen och stek dem på medelvärme i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor.
Tillbehör: Tina haricots verts i en sil nedsänkt i potatiskastrullen eller i lite lättsaltat vatten i en kastrull vid sidan om.
Potatispuré: Sila av vattnet från potatis med hjälp av en sil. Tillsätt grädde och smör i kastrullen och låt det bli varmt. Pressa ner potatisen med hjälp av en potatispress eller använd en potatisstomp. Blanda runt tills du har en jämn och fin puré. Smaka av med salt och peppar.
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt