Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Vaniljcrumble | ||
50 g | Smör | |
0,75 dl | Strösocker | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
1 dl | Vetemjöl | |
Muffinssmet | ||
2 dl | Strösocker | |
2 pc. | Ägg | |
125 g | Smör | |
4,5 dl | Vetemjöl | |
225 g | Blåbär Fryst | |
1,5 dl | Mjölk | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
2 tsp | Bakpulver |
Muffinssmet: Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihop socker och rumstempererat smör poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.
Rör ner mjölblandningen tillsammans med mjölken, blanda ihop till en smet (vispa inte, utan rör ihop).
Fyll muffinsformarna till hälften med smeten, lägg i lite blåbär i varje muffinsform.
Crumble: Smält smöret i en kastrull.
Blanda ihop smöret med resterande ingredienser till crumble.
Strö över lite crumble i varje muffinsform över smeten och försök täcka bären.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 min.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill