Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tsp | Kardemumma Mald | |
1 pc. | Apelsin | |
2 pc. | Gelatinblad | |
1,5 tbsp | Strösocker | |
4,5 dl | Vispgrädde |
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och lägg i kardemumma och apelsinskalet. Rör i sockret. Låt koka upp och låt sjuda på svag värme i fem minuter. Pannacotta betyder just kokt grädde på italienska (panna cotta egentligen).
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i en skål.
Lyft av kastrullen från plattan och låt svalna bara en liten stund så inte är för hett när du ska röra i gelatinbladen som du lyfter upp ur sitt vattenbad och kramar ur lite lätt. Rör i dem först i en liten mängd av gräddblandningen som du tagit upp i t.ex. ett decilitermått så de löses upp helt. Häll därefter ner de upplösta gelatinbladen i resten av gräddblandningen och rör om ordentligt. Lyft ur stora bitar apelsinskal.
Häll upp i glasformar eller vackra glas. Ställ i kylen att stelna. Gelatin stelnar först när det kyls, och det tar ett litet tag.
Smaklig spis önskas med matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!
Katinka Hammarskiöld
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1