Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
4 pc. | Fikon Färska | |
1 pc. | Päron | |
50 g | Valnötter | |
Fyllning | ||
3 dl | Vispgrädde | |
100 g | Torkade Fikon | |
3 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Ädelost | |
6 pc. | Ägg | |
Pajskal | ||
230 g | Smördeg |
Värm ugnen till 200 grader.
Pajskal: Placera ett bakplåtspapper i en springform eller smöra en pajform. Tryck ut pajdegen ordentligt upp på kanterna och nagga degen med en gaffel.
Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Grovhacka fikonen. Tillsätt fikon och smula i ädelost i äggstanningen. Häll äggstanningen i pajformen och grädda pajen i ca 30-40 min.
Topping: Skär de färska fikonen i klyftor och skär päronet i tunna skivor. Toppa pajen med fikon, päron och valnötter. Servera pajen varm eller kall.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria