Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
180 g | Hovmästarsås | |
Gravad morot | ||
2 dl | Strösocker | |
1 dl | Ättiksprit | |
1 pc. | Dill - färsk | |
800 g | Morötter | |
2 dl | Grovt salt | |
1 krm | Vitpeppar Hel | |
3 dl | Vatten |
Värm ugnen till 200 grader.
Skala morötterna och lägg dem tätt i en liten ugnssäker form. Häll på saltet. Baka mitt i ugnen i ca 30-40 min. Morötterna ska vara lite al dente.
Ta ut morötterna ur ugnen. Låt svalna och skrapa sedan av saltet.
Koka upp ättika, socker och vatten. Krossa 12 vitpepparkorn. Lägg vitpepparkorn och dillstjälkar i lagen. Låt svalna.
Lägg morötterna i dubbla plastpåsar tillsammans med lagen. Använder du lila morötter lägg dem i en separat påse. Tryck ut så mycket luft som möjligt ur påsen och förslut. Låt ligga i kylen över natten.
Sila av lagen från morötterna. Finhacka dillen och rulla morötterna i dillen. Skiva morötterna tunt på längden och servera tillsammans med hovmästarsås.
Photo:
Simon Bajada
1 Hushållssalt Grovt 1kg Falksalt