Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
50 g | Smör | |
1 tbsp | Flingsalt | |
1 g | Saffran | |
1 kg | Laxfilé Fryst | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
Topping | ||
1 pc. | Dill - färsk | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
150 g | Citron, (1 st) | |
2 tsp | Olivolja | |
2 krm | Flingsalt |
Värm ugnen till 170 grader.
Lax: Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran. Häll saffranssmöret jämnt över laxen.
Sätt in laxen i ugnen i ca 20-25 minuter. Använder du portionsbitar så sätt in laxen i ugnen i ca 10 minuter.
Topping: Strimla fänkålen tunt. Finhacka hälften av dillen och riv citronskal. Blanda fänkålen med dill, citronskal, 2 tsk citronsaft, olja och salt.
Ta ut laxen ur ugnen och toppa med fänkålen. Dekorera med dillvippor och servera.
Photo:
Roland Persson
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria