Skip to main content
Ris ala Malta

Ris ala Malta

45 minEasy
88,40 kr
4 portions 4,63 kr per portion
Hemgjord ris ala Malta blir allra godast, men du kan naturligtvis använda färdig risgrynsgröt om tiden är knapp. Perfekt som avslutning efter all god julmat!

0,5 tspVaniljsocker
2 dlVatten
5 dlStandardmjölk
0,5 tspSalt
1 dlGrötris
2 tbspFlorsocker
1 dlVispgrädde
Instructions
1

Koka upp riset med salt och vatten i en gryta under lock i ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock i 30-40 minuter, håll koll så att det inte bränns i botten.

Låt gröten kallna. Vispa grädden och vänd ner i den kalla gröten, smaka av med florsocker och vaniljsocker.

Servera ris ala Malta med saftsås eller färska frukter och bär.

Photo:

Susanna Livijn Wexell