Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
0,25 pc. | Rödlök | |
25 g | Rädisor | |
1 tbsp | Gräslök - färsk | |
100 g | Sparris Färsk | |
Fyllning | ||
1 pc. | Rödlök | |
250 g | Kvarg Naturell | |
2 krm | Svartpeppar | |
2 dl | Gräddfil | |
2 tbsp | Citron | |
1 krm | Flingsalt | |
3 pc. | Gelatinblad | |
200 g | Matjessill | |
1 tbsp | Gräslök - färsk | |
Botten | ||
300 g | Kavring | |
100 g | Smör |
Botten: Mixa brödet i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödet. Täck bottnen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Platta till och låt stå i kylen ca 15 min.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Låt sillen rinna av och spara spadet.
Skala löken. Finhacka lök, gräslök och sill. Blanda lök, gräslök, sill, kvarg, gräddfil, salt och peppar i en bunke.
Blanda citronsaft (spara citronen till garneringen) och sillspad i en kastrull och värm på svag värme. Ta upp gelatinet och smält det i kastrullen på svag värme.
Tillsätt gelatinblandningen i fyllningen och vänd om ordentligt. Fyll pajskalet med sillblandningen och låt stå i kylen minst 3 timmar för att stelna.
Topping: Skala och finhacka rödlök, finhacka gräslök, skiva rädisor tunt, koka sparrisknopparna i 30 sek och spola dem sedan i kallt vatten.
Lägg silltårtan på ett fat och garnera med rödlök, gräslök, skivade rädisor, halverade sparrisknoppar och citronskal.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Kavring Liten 440g Bake My Day