Skip to main content
Senapsdressad julsallad med apelsin, granatäpple och hackade mandlar
Mari Bergman

Senapsdressad julsallad med apelsin, granatäpple och hackade mandlar

20 minEasy
331,00 kr
8 portions 9,70 kr per portion
Vacker julmat i form av en god vegansk sallad med julens alla färger och smaker. Passar perfekt att servera på julbordet. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

Senapsdressing
4 tbspOlivolja
1 tspCitron
1 krmSalt
1 tspSirap Agave
0,5 tbspVit balsamvinäger
1 tbspSenap Grovkornig
1 krmSvartpeppar
Sallad
1 pc.Fänkål Färsk
1 pc.Krispsallat
2 pc.Apelsin
65 gSalladsmix
1 pc.Granatäpple
0,5 pc.Persilja - färsk
50 gSötmandel Spån
Instructions
1

Sallad: Skala apelsinerna och skär ut fina små filéer av fruktköttet. Pressa apelsinsaften som blir över i apelsinerna i en skål till dressingen.

2

Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla krispsalladen.

3

Grovhacka persiljan.

4

Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap, citronsaft och agavesirap i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.

5

Blanda salladsmixen, krispsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla dressingen över och toppa med granatäppelkärnor, mandelspån och persilja. Servera på julbordet.

Photo:

Nurlan Emir