Skip to main content
Hannes Thaifärssås med jordnötskross
Mari Bergman

Hannes Thaifärssås med jordnötskross

30 minEasy
337,70 kr
4 portions 39,69 kr per portion
Krydda till vardagen med lite asiatiska smaker i form av en thaifärssås med jordnötskross. Blir lätt en favorit där hemma, hos stora och små! (Tastelines matkasse v6 2015)

Thaifärssås
2 tbspRapsolja
0,5 pc.Purjolök
1 tspHonung
2 tbspFisksås - Asiatisk
1 krmSvartpeppar Malen
500 gNötfärs
2 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 tspSambal Oelek
1 tbspJapansk soja
400 gKokosmjölk
200 gMorötter
Tillbehör
125 gKörsbärskvisttomater
1 pc.Äggnudlar
1 dlJordnötter Rostade/Saltade
Instructions
1

Thaifärssås: Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv morötterna.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen några minuter. Tillsätt purjolök, vitlök och de rivna morötterna och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, fisksås, soja och honung och låt såsen puttra i ca 5 min.

3

Tillbehör: Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.

4

Grovhacka eller mortla jordnötterna och lägg i en skål. Skölj och halvera tomaterna och lägg i en skål.

Servera thaifärssåsen med äggnudlar, toppa med jordnötskross och lite tomater vid sidan om.

Tips! Frys gärna in färsen om du vill laga denna rätt senare i veckan.

Näringsvärde: Kcal: 842, Protein: 42 g, Fett: 48 g, Kolhydrater: 58 g.

Frys gärna in färsen om du vill laga denna rätt senare i veckan.

Photo:

Susanna Livijn Wexell