Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Thaifärssås | ||
2 tbsp | Rapsolja | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 tsp | Honung | |
2 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Sambal Oelek | |
1 tbsp | Japansk soja | |
400 g | Kokosmjölk | |
200 g | Morötter | |
Tillbehör | ||
125 g | Körsbärskvisttomater | |
1 pc. | Äggnudlar | |
1 dl | Jordnötter Rostade/Saltade |
Thaifärssås: Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv morötterna.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen några minuter. Tillsätt purjolök, vitlök och de rivna morötterna och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, fisksås, soja och honung och låt såsen puttra i ca 5 min.
Tillbehör: Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka eller mortla jordnötterna och lägg i en skål. Skölj och halvera tomaterna och lägg i en skål.
Servera thaifärssåsen med äggnudlar, toppa med jordnötskross och lite tomater vid sidan om.
Tips! Frys gärna in färsen om du vill laga denna rätt senare i veckan.
Näringsvärde: Kcal: 842, Protein: 42 g, Fett: 48 g, Kolhydrater: 58 g.
Frys gärna in färsen om du vill laga denna rätt senare i veckan.
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Jordnötter Salta 275g Estrella