Skip to main content
Fish´n ´chips med äppelröra
Mari Bergman

Fish´n ´chips med äppelröra

30 minEasy
376,60 kr
4 portions 46,89 kr per portion
Krispigt panerad fisk med en fräsch äppeldipp. (Tastelines Barnkasse v47 2015)

Fisk
2 dlStröbröd
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVetemjöl
2 tbspOlivolja
2 krmSalt
2 pc.Ägg
600 gTorskfilé
Tillbehör
0,5 pc.Isbergssallat
150 gVanliga morötter
2 tbspVinäger
1 pc.Citron
125 gKörsbärstomater
2 tbspOlivolja
800 gPotatis Fast
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
Äppelröra
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Gul lök
1 krmSalt
1 tbspSenap Ljus
0,5 pc.Persilja - färsk
2 pc.Äpple Pink Lady
Instructions
1

Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.

2

Äppelröra: Skala och tärna äpplena. Skala och finhacka löken och skölj och finhacka persiljan. Blanda samman med yoghurt och senap. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

3

Fisk: Skär fisken i fiskpinnestora bitar och krydda med lite salt och peppar. Vispa äggen i en djup tallrik. Blanda ströbröd och vetemjöl på en flat tallrik.

4

Vänd fiskbitarna först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fiskpinnarna ett par minuter på varje sida.

5

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och dela tomaterna på mitten. Skala och skär morötterna i slantar. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

6

Klyfta citronen och servera till den panerade fisken.

Näringsvärde: Kcal: 535 Fett: 10 g Protein: 35 g Kolhydrater: 71 g

Photo:

Linnea Swärd