Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Nouc Cham-sås | ||
2 tbsp | Strösocker | |
40 ml | Limejuice - råpressad | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 pc. | Chilipeppar Röd | |
Fiskkakor | ||
200 g | Torskfilé | |
1 pc. | Ägg | |
400 g | Laxfilé | |
1 tsp | Citrongräs Färsk | |
10 g | Limeblad | |
50 g | Färsk ingefära | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
5 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
3 pc. | Lime | |
1 pc. | Schalottenlök | |
2 tsp | Chilipeppar & -pulver |
Skala ingefäran och skär ner den i småbitar tillsammans med chili, limeblad, citrongräs och schalotten
Stoppa det i en mixer och kör till en puré. Tillsätt lite av fisksåsen och limejuice. Hacka eller pulsa fisken i en mixer. Blanda fisk med chilipurén, ägget och den hackade koriandern. Forma smeten till små kakor. Stek eller fritera i olja.
Skiva chili och vitlök tunt. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör tills sockret lösts upp. Såsen kan med fördel göras i förväg, den håller sig fräsch i månader. Servera med ris och/eller pickles.
Till servering: te ett isbergssalladsblad och gör ett paket med fiskkaka, mynta och koriander inuti. Doppa i såsen.
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Chili Explosion Kvarn 70g Santa Maria