Skip to main content
Thailändska fiskkakor med Nouc Cham
Hemmakock

Thailändska fiskkakor med Nouc Cham

10 minEasy
473,95 kr
4 portions 62,65 kr per portion
Thailändska fiskkakor med Nouc Cham

Nouc Cham-sås
2 tbspStrösocker
40 mlLimejuice - råpressad
1 cloveVitlök Vanlig
2 pc.Chilipeppar Röd
Fiskkakor
200 gTorskfilé
1 pc.Ägg
400 gLaxfilé
1 tspCitrongräs Färsk
10 gLimeblad
50 gFärsk ingefära
1 pc.Koriander - färsk
5 tbspFisksås - Asiatisk
3 pc.Lime
1 pc.Schalottenlök
2 tspChilipeppar & -pulver
Instructions
1

Skala ingefäran och skär ner den i småbitar tillsammans med chili, limeblad, citrongräs och schalotten

2

Stoppa det i en mixer och kör till en puré. Tillsätt lite av fisksåsen och limejuice. Hacka eller pulsa fisken i en mixer. Blanda fisk med chilipurén, ägget och den hackade koriandern. Forma smeten till små kakor. Stek eller fritera i olja.

3

Skiva chili och vitlök tunt. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör tills sockret lösts upp. Såsen kan med fördel göras i förväg, den håller sig fräsch i månader. Servera med ris och/eller pickles.

4

Till servering: te ett isbergssalladsblad och gör ett paket med fiskkaka, mynta och koriander inuti. Doppa i såsen.