Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lammfärsröra | ||
0,8 pc. | Färsk timjan | |
2 krm | Kanel Malen | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Lagerblad | |
400 g | Lammfärs | |
4 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 tbsp | Smör | |
2 pc. | Gul lök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Salt | |
4 dl | Vatten | |
Sallad | ||
1 pc. | Kvisttomater | |
1 pc. | Röd Paprika | |
0,5 pc. | Huvudsallat | |
Lammoussaka | ||
2 pc. | Aubergine | |
3 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Citron | |
300 g | Potatis Fast | |
Bechamelsås | ||
100 g | Parmesanost | |
5 tbsp | Vetemjöl | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
75 g | Smör | |
5 dl | Standardmjölk | |
2 krm | Salt | |
2 krm | Muskot Malen |
Lammoussaka: Skär auberginerna i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg dem i en bunke och salta vardera sida. Låt ligga i ca tio min. Om det bildats vatten, häll av det från bunken. Pressa därefter över citronsaft på båda sidorna och smörj in dem med olivolja.
Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Lammfärsröra: Skala och strimla gul lök samt skala och finhacka vitlök. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och stek löken gyllenbrun. Tillsätt lammfärsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, 0,5 st kruka finhackad timjan och kanel. Tillsätt vatten och låt puttra i ca tio min. Salta och peppra efter smak. Ställ färsen åt sidan.
Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Pudra i vetemjöl under omrörning. Tillsätt mjölk under konstant omrörning, rör i 70 g ost. När såsen tjocknat, smaka av med salt, vitpeppar och muskot och ställ såsen åt sidan.
Lammoussaka: Stek aubergineskivorna mjuka och gyllenbruna i en stekpanna med lite olivolja.
Häll av vattnet från potatisen och skiva dem i ½ cm tjocka skivor. Ringla över lite olivolja.
Varva bechamelsås, potatis, aubergineskivor och lammfärs direkt på tallrikar. Ringla över lite extra bechamelsås och toppa med riven parmesanost och hackad timjan.
Sallad: Skölj och strimla sallad. Skölj och skär paprika och tomat i bitar och blanda samman i en skål. Servera salladen till lammoussakan.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 693 kcal, 35 g protein, 44 g fett, 37 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt