Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Gurka | |
225 g | Salladsmix | |
1 tbsp | Rödvinsvinäger | |
0,5 tsp | Svartpeppar | |
5 tbsp | Olivolja | |
4 pc. | Ägg | |
2 dl | Gräddfil | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
3 tbsp | Vatten | |
125 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
150 g | Västerbottensost | |
1 tsp | Salt | |
2 pc. | Avokado | |
2 dl | Vispgrädde |
(Standardreceptet är för sex portioner) Knåda snabbt samman mjöl, smör och vatten. Tryck ut degen till botten och kant i en 25 cm form. Sprid osten i formen. Vispa ihop ägg, grädde, gräddfil, salt och peppar och häll över. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen 40 min. Skär avocado och gurka i bitar och blanda ihop med salladsmixen. Blanda ihop en vingrätt sås med rödvinsvinäger, senap, salt och peppar och vispa hela tiden när du sakta häller i oljan. Smaksätt salladen. Om du vill hålla igen, byt ut hälften av oljan mot vatten.
2 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt