Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
250 g | Sparris Färsk | |
Lax | ||
400 g | Lax Kallrökt | |
Dillstuvad potatis | ||
1 pc. | Dill - färsk | |
1 kg | Färskpotatis | |
1 tsp | Flingsalt | |
2 tbsp | Smör | |
3 dl | Mellanmjölk | |
3 tbsp | Vetemjöl | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Skrubba potatisen noga och koka sedan mjuk. Halvera gärna större potatisar, men koka inte för mjuka då de lätt ”mosas” sönder i såsen.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa ner mjölken lite i taget, vispa hela tiden så att inte såsen får klumpar. Låt småkoka under fortsatt vispning i några minuter. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Klipp till sist ner rejält med dill. Blanda såsen med potatisarna.
Skär bort den nedre delen på sparrisarna och koka dem i lättsaltat vatten i ca 3-4 minuter. Häll av.
Skär citronen i klyftor.
Servera laxen med den dillstuvade potatisen, sparris och en klyfta citron.
Om ni önskar en lösare stuvning så kan ni enkelt öka på mängden mjölk i receptet. Börja med de 3 dl som anges ovan, och tillsätt sedan mer efter tycke och smak.
2 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria