Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Salsasås | ||
0,5 tsp | Strösocker | |
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
5 pc. | Vanliga Tomater | |
1 clove | Vitlök | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
300 g | Köttfärs | |
2 pc. | Vanliga Tomater | |
1,5 dl | Vatten | |
1 dl | Ströbröd | |
3 pc. | Aubergine | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 dl | Olivolja | |
100 g | Fetaost | |
1 krm | Salt | |
100 g | Halloumi |
Skölj och snoppa auberginerna. Skiva dem på längden och lägg skivorna i saltat vatten i ca 30 minuter. Tag upp ur vattnet och torka av.
Lägg skivorna på ett ugnsgaller och pensla med lite olivolja. Ställ in i ugnen (200 grader) tills auberginen mjuknat.
Hacka och fräs den hackade löken och köttfärsen i lite olivolja. Tillsätt hackade tomater, vatten, salt och peppar. Koka upp och låt stå på svag värme i 30 minuter. Låt kallna.
Vispa upp ägg och hälften av den rivna feta- och halloumiosten. Häll över i köttfärssåsen. Tillsätt ströbröd. Rör om.
Lägg en klick av köttfärsblandningen ytterst på varje aubergineskiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Lägg i ugnsform.
Salsa-såsen Fräs finhackad vitlök i olivolja. Tillsätt riven tomat, persilja, salt, peppar, socker och vatten. Låt koka tills vattnet dunstat av och det är en tjock sås.
Häll över såsen på rullarna och låt stå i ugnen i ca 30 minuter (180-200 grader). Strö över resten av osten fem minuter innan servering.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana