Skip to main content
Auberginerullader med köttfärs
Hemmakock

Auberginerullader med köttfärs

1 h 30 minEasy
321,05 kr
4 portions 34,10 kr per portion
Auberginerullader med köttfärs

Salsasås
0,5 tspStrösocker
0,25 pc.Persilja - färsk
1 krmSalt
5 pc.Vanliga Tomater
1 cloveVitlök
3 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar
300 gKöttfärs
2 pc.Vanliga Tomater
1,5 dlVatten
1 dlStröbröd
3 pc.Aubergine
1 krmSvartpeppar
1 pc.Gul lök
1 pc.Ägg
0,5 dlOlivolja
100 gFetaost
1 krmSalt
100 gHalloumi
Instructions
1

Skölj och snoppa auberginerna. Skiva dem på längden och lägg skivorna i saltat vatten i ca 30 minuter. Tag upp ur vattnet och torka av.

Lägg skivorna på ett ugnsgaller och pensla med lite olivolja. Ställ in i ugnen (200 grader) tills auberginen mjuknat.

Hacka och fräs den hackade löken och köttfärsen i lite olivolja. Tillsätt hackade tomater, vatten, salt och peppar. Koka upp och låt stå på svag värme i 30 minuter. Låt kallna.

Vispa upp ägg och hälften av den rivna feta- och halloumiosten. Häll över i köttfärssåsen. Tillsätt ströbröd. Rör om.

Lägg en klick av köttfärsblandningen ytterst på varje aubergineskiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Lägg i ugnsform.

Salsa-såsen Fräs finhackad vitlök i olivolja. Tillsätt riven tomat, persilja, salt, peppar, socker och vatten. Låt koka tills vattnet dunstat av och det är en tjock sås.

Häll över såsen på rullarna och låt stå i ugnen i ca 30 minuter (180-200 grader). Strö över resten av osten fem minuter innan servering.