Skip to main content
Asiatisk färswok med koriander
Mari Bergman

Asiatisk färswok med koriander

30 minEasy
183,05 kr
4 portions 30,28 kr per portion
Lättlagad och smakrik wok med asiatiska smaker. Går lika bra att använda nötfärs eller varför inte hönsfärs. Det blir precis lika gott som om du använder fläskfärs.

Färswok
0,5 tbspRapsolja
1 pc.Koriander - färsk
1 krmSalt
1 pc.Broccoli Färsk
2,2 tbspFisksås - Asiatisk
3 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspFärsk ingefära
3 tbspJapansk soja
1 pc.Röd Paprika
0,5 pc.Rödlök
1 pc.Lime
0,5 pc.Chilipeppar Röd
500 gFläskfärs
1 tbspHonung Flytande
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Färswok: Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök och ingefära och skölj och finhacka chili. Skölj och tärna paprika smått och skölj och grovhacka broccoli.

3

Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs färsen till den är helt genomstekt. Häll sedan över den på en tallrik.

4

Hetta upp ny olja i stekpannan och stek grönsakerna så att de mjuknar en aning och får lite färg. Tillsätt sedan den stekta färsen i pannan och fräs ihop.

5

Blanda ihop soja, fisksås, honung, limesaft och limeskal i en skål och tillsätt i pannan. Fräs ihop 1 min och smaka av med salt och peppar, sänk sedan värmen ordentligt.

6

Skölj och grovhacka koriandern och strö över vid servering. Servera tillsammans med ris.

Näringsvärde: 706 kcal, 28 g protein, 39 g fett, 60 g kolhydrater.

Photo:

Lisa Löwenborg