Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dressing | ||
3 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tbsp | Balsamvinäger | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
Sallad | ||
800 g | Rödbetor | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
75 g | Valnötter | |
390 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Honung Flytande | |
100 g | Salladsmix | |
200 g | Getost, Chevre | |
250 g | Körsbärstomater | |
2 pc. | Rödlök |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sallad: Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt och tillsätt timjan, olja samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.
Skala rödlöken och skär i klyftor. Skölj och halvera tomaterna. Tillsätt till rödbetorna efter ca 15 min. Ringla över lite extra olja och sätt in i ugnen igen.
Sila av linserna och skölj noggrant under kallt vatten. Skölj salladen.
Rosta valnötterna hastigt på medelhög värme i en torr panna. Ringla över honung och ta bort från plattan.
Dressing: Blanda ihop olja, vinäger, senap och honung i en skål och smaka av med lite salt och peppar.
Sallad: Ta ut grönsakerna från ugnen och lägg upp på ett fat. Blanda upp med linser, sallad och dressing. Toppa med smulad getost och honungsrostade valnötter.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 707 kcal, 26 g protein, 42 g fett, 49 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1