Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kaneltäcke | ||
50 g | Smör | |
0,25 dl | Sirap Ljus | |
1 dl | Strösocker | |
0,75 dl | Glutenfri mix | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Havregryn Glutenfri | |
1,5 tsp | Kanel Malen | |
0,5 tsp | Bakpulver | |
Kaka med kaneltäcke, 20 cm springform | ||
2 tsp | Vaniljsocker | |
200 g | Karamelliserad mjölk | |
1 dl | Farinsocker | |
1 tsp | Kanel Malen | |
1 dl | Havregryn Glutenfri | |
3 pc. | Ägg | |
2 pc. | Äpplen | |
2 dl | Strösocker | |
0,5 tsp | Salt | |
175 g | Smör | |
1,5 dl | Glutenfri mix | |
Vaniljcheesecakegrädde | ||
1 dl | Vispgrädde | |
1,5 tsp | Vaniljsocker | |
1,5 tbsp | Florsocker | |
50 g | Färskost Naturell |
Sätt ugnen på 175 grader över-och undervärme (160 grader varmluft). Fodra springformen med bakplåtspapper.
Förbered tyll och spritspåse om du vill spritsa grädden på kakan.
Skiva äpplena i ca 5 cm tjocka skivor.
Bryn smöret på medelvärme under omrörning. När smöret har fått en brun ton och en kolaktig doft är det färdigbrynt. Ställ åt sidan för att svalna.
Ha därefter i ägg, socker, farinsocker, vaniljsocker, mjölmix, havregryn, salt och det brynta smöret i en bunke. Rör försiktigt om tills smeten precis har gått ihop.
Gör nu smeten till kaneltäcket. Smält smöret. Blanda ihop strösocker, salt, havregryn, mjölmix, kanel och bakpulver i en bunke. Blanda sedan i sirap och smält smör tills ingredienserna har gått ihop till en smet.
Häll ner smeten i springformen. Lägg över äppelbitarna så att de täcker all smet. Ringla därefter dulce de lechen jämt över äpplena. Dutta ut smeten till kaneltäcket jämt över kakan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50-55 min tills täcket har fått fin färg. Kakan ska ha satt sig i kanterna, men vara lite vobblig i mitten när du tar ut den. Låt svalna i kylen i ca 6 timmar tills den är helt avsvalnad (det är då täcket blir sådär underbart knäckigt).
Vaniljcheesecakegrädde: Ha ner alla ingredienser i en bunke och vispa krämigt.
Spritsa bollar runt tårtan och dekorera med äppelskivor.
Recept: Jonna Warnfalk
Photo:
Jonna Warnfalk
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Karamelliserad Mjölk 397g Törsleff
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia