Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
2 tbsp | Vatten | |
235 g | Blandade oliver | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 tbsp | Flingsalt | |
Deg | ||
2 tbsp | Olivolja | |
25 g | Jäst Original Färsk | |
2 tsp | Salt | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
9 dl | Vetemjöl | |
4 dl | Vatten |
Sätt ugnen på 225°.
Deg: Lägg olivolja, mjöl, salt och smulad jäst i en bunke. Värm vattnet till 37° och rör ner i mjölblandningen.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig men fortfarande lite klibbig. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.
Klä en långpanna, ca 30X40 cm, med bakplåtspapper och pensla på olivolja. Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den med mjölade händer. Låt jäsa utan bakduk ca 20 min.
Fyllning: Halvera tomater. Tryck ner oliver och tomathalvor i degen. Pensla med kallt vatten och strö över saltet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna. Skär brödet i bitar och servera.
Photo:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado