Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
100 g | Fetaost | |
100 g | Blandade oliver | |
1 pc. | Romansallat | |
2 pc. | Tomater | |
2 pc. | Avokado | |
1 pc. | Rödlök | |
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
Kyckling | ||
800 g | Kycklingfile Fryst | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt | |
Senaps- och honungsvinägrette | ||
1 tbsp | Citronjuice - råpressad | |
1 tbsp | Vatten | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Dijonsenap | |
1 tbsp | Rödvinsvinäger | |
1 tsp | Honung Flytande | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt |
Vinägrette: Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten.
Sallad: Skär salladshuvudet i mindre bitar och blanda ihop salladen med vinägretten.
Kyckling: Stek kycklingen i olja på båda sidor, tills den är helt genomstekt. Om kycklingfiléerna är tjocka kan man dela dessa horisontellt för att minska stektiden. Krydda med salt och peppar.
Sallad: Skär tomaterna i mindre bitar, finhacka rödlök och persilja.
Blanda ihop tomat, rödlök, persilja och oliver.
Montering: Fördela salladen och kycklingen på 4 tallrikar eller skålar.
Toppa tallrikarna med tomat- och olivblandningen, skivad avokado och smulad fetaost.
Näringsvärde: 648 kcal, 55 g protein, 40 g fett, 15 g kolhydrater
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel