Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
650 g | Kyckling Minutfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Potatis | ||
700 g | Potatis | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Broccolisallad | ||
300 g | Svartkål | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Broccoli | |
125 g | Granatäpplekärnor | |
150 g | Fetaost | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
Dressing | ||
0,5 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Citron | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skölj och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn i ca 30 min.
Broccolisallad: Skölj broccolin och dela i mindre buketter. Skölj kålen och ta bort stammen i mitten. Strimla kålen grovt. Skala och skiva vitlöken.
Hetta upp olja i en stekpanna till medelvärme och fräs broccoli, kål och vitlök tills det mjuknar en aning. Krydda med salt och peppar.
Dressing: Blanda oljan med rivet citronskal- och saft, honung och salt.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme och stek kycklingen i ca 2-3 min på båda sidor så att kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta och blir helt genomstekta.
Broccolisallad: Lägg upp broccoli- och kålfräset på ett fat och strö över smulad fetaost och granatäpple. Ringla över dressingen.
Servera den stekta kycklingen med rostad potatis och broccolisallad
Näringsvärde: 573 kcal. 48 g protein, 25 g fett, 36 g kolhydrater.
Photo:
Emma Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel