Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Broccolipesto | ||
1 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Citron - Eko | |
3 krm | Salt | |
2 pc. | Broccoli Färsk | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Olivolja | |
125 g | Grana Padano | |
150 g | Pumpakärnor | |
Recept 1: Bakad torskrygg | ||
25 g | Smör | |
4 krm | Salt | |
600 g | Torskrygg Fryst | |
2 krm | Svartpeppar | |
Recept 2: Pasta med broccolipesto och halloumi | ||
400 g | Halloumi | |
50 g | Pumpakärnor | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
400 g | Farfalle | |
25 g | Ruccolasallat | |
25 g | Grana Padano | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
Tillbehör | ||
40 g | Ruccolasallat | |
Rostad potatis | ||
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast |
Recept 1: Bakad torskrygg med rostad potatis och broccolipesto, 45 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen. Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min.
Torskrygg: Sänk värmen på ugnen till 170 grader. Lägg torskryggsfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och klicka över smör. Sätt in fisken i ugnen under potatisen i ca 10-12 min.
Servera torskryggen med rostad potatis, broccolipesto och lite ruccolasallad. Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av broccolipeston.
Recept 2: Pasta med broccolipesto och halloumi, 15 min tillagning. Ta fram broccolipeston från recept 1.
Skär halloumin i kuber. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene runt om.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med pesto, finhackad basilika och ruccolasallad. Lägg upp pastan i skålar och toppa med halloumi och pumpakärnor. Riv över lite extra grana padano och servera.
Klart att servera.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt