Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 pc. | Schalottenlök | |
20 g | Smör | |
50 g | Svartkål | |
1 clove | Vitlök Färsk | |
1 tbsp | Farinsocker | |
0,5 tsp | Salt | |
20 ml | Matlagningsvin Vitt | |
40 g | Valnötter | |
250 g | Färsk pasta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 tbsp | Olivolja, Extra Virgin |
Hetta upp vatten i en stor kastrull. Grovhacka valnötterna. Plocka kålbladen och repa bladdelarna från mittnerven, skölj.
Skala och klyfta schalottenlöken, fräs i en panna på medelhög värme i 2-3 minuter tillsammans med två matskedar olivolja. Strö över farinsocker och blanda med vinet. Fortsätt koka tills gyllenbrun.
Stek vitlöksklyftan i en stekpanna med två matskedar olivolja, tillsätt kålbladen, fräs i 2 minuter. Salta & peppra.
Koka Girasolin i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet, låt dem rinna av men spara en kopp av kokvattnet.
Hetta upp smöret i en tredje stekpanna och fräs raviolin i några sekunder, tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.
Lägg upp Girasolin, garnera med karamelliserad schalottenlök, svartkålsblad och grovhackade valnötter. Peppra. Buon appetito!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta