Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Thaifärssås | ||
300 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Honung Flytande | |
300 g | Sojafärs | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 tsp | Sambal Oelek | |
2 tbsp | Japansk soja | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Rapsolja | |
Tillbehör | ||
125 g | Körsbärstomater | |
125 g | Romansallat | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
1 dl | Jordnötter Rostade | |
250 g | Äggnudlar |
Thaifärssås: Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv morötterna.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen några minuter. Tillsätt purjolök, vitlök och de rivna morötterna och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, soja och honung och låt såsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka eller mortla jordnötterna och lägg i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och strimla salladen. Lägg upp i en skål.
Servera thaifärssåsen med äggnudlar, toppa med jordnötskross och hackad koriander samt lite tomater och sallad vid sidan om.
Näringsvärde: 782 kcal, 30 g protein, 44 g fett, 62 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria