Skip to main content
Thaifärssås med jordnötskross
Mari Bergman

Thaifärssås med jordnötskross

20 minEasy
284,05 kr
4 portions 36,22 kr per portion
Snabblagad och fantastiskt god vegorätt med härliga asiatiska smaker. Perfekt vardagsrätt när tiden är knapp!

Thaifärssås
300 gVanliga morötter
1 krmSalt
1 tspHonung Flytande
300 gSojafärs
400 mlKokosmjölk
1 tspSambal Oelek
2 tbspJapansk soja
0,5 pc.Purjolök
1 krmSvartpeppar Malen
2 cloveVitlök Vanlig
2 tbspRapsolja
Tillbehör
125 gKörsbärstomater
125 gRomansallat
0,5 pc.Koriander - färsk
1 dlJordnötter Rostade
250 gÄggnudlar
Instructions
1

Thaifärssås: Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv morötterna.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen några minuter. Tillsätt purjolök, vitlök och de rivna morötterna och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, soja och honung och låt såsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.

4

Grovhacka eller mortla jordnötterna och lägg i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och strimla salladen. Lägg upp i en skål.

Servera thaifärssåsen med äggnudlar, toppa med jordnötskross och hackad koriander samt lite tomater och sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 782 kcal, 30 g protein, 44 g fett, 62 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell