Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kallrörd bea | ||
0,5 dl | Vatten | |
2,5 dl | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
0,25 pc. | Fransk dragon, (2 msk) | |
0,5 dl | Vitvinsvinäger | |
3 pc. | Ägg | |
2 pc. | Schalottenlök | |
1 tsp | Körvel | |
Salviastekt lök | ||
50 g | Grönkål | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 pc. | Purjolök | |
2 pc. | Gul lök | |
50 g | Smör | |
0,5 pc. | Salvia - färsk | |
1 krm | Salt | |
2 pc. | Rödlök | |
Kålrabbi | ||
1 tsp | Flingsalt | |
2 tbsp | Panko | |
50 g | Smör | |
4 pc. | Kålrabbi | |
1 tbsp | Olivolja | |
4 krm | Svartpeppar Hel |
Värm ugnen till 200 grader.
Kålrabbisteak: Skala kålrabbin och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och salta och peppra. Lägg en bit smör över varje kålrabbi och sätt in i ugnen i 30 min.
Kall bearnaisesås: Finhacka schalottenlöken och lägg den i en liten kastrull tillsammans med vinäger, vatten och krossad svartpeppar. Koka tills mindre än hälften återstår av vätskan. Häll över i en hög mixerkanna och låt svalna.
Tillsätt äggulor och mixa samman medan du tillsätter oljan i en tunn stråle. Mixa tills du får en slät majonnäs. Häll över majonnäsen i en skål och tillsätt finhackad dragon och körvel. Smaka av med salt och peppar.
Lök: Skölj purjolöken och skala gul och rödlök. Skär purjolöken i strimlor på längden och klyfta gul lök och rödlök. Repa av grönkålsblad från stjälkarna.
Kålrabbisteak: Ta ut kålrabbin ur ugnen och ös lite av fettet från formen över kålrabbin. Strö över panko och rosta ytterligare i 15 min.
Lök: Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och grönkål med salviablad på medelhög-hög värme i ca 5 min. Löken ska bli glansig och lätt gyllene. Krydda med lite salt och peppar efter smak.
Servera kålrabbisteaken med den salviastekta löken och kall bearnaisesås.
Photo:
Fabian Björnstjerna
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt