Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
60 g | Romansallat, (0,5 st) | |
300 g | Vanliga morötter | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
500 g | Potatis Fast | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Citron | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsp | Salt | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
75 g | Västerbottensost | |
1 pc. | Dill - färsk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Lax: Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta och peppra lite lätt.
Riv osten och blanda ihop med grädde i en bunke. Skölj och finhacka dillen och skölj och riv skal från en citron och tillsätt till grädden och osten. Tillsätt salt och häll gräddblandningen över laxen. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Tvätta potatisen och dela den på mitten om de är stora. Skala morötterna och skär dem i ganska stora bitar. Koka potatis och morötter i saltat vatten. Skölj och strimla sallad och ringla över olivolja.
Servera den ugnsgratinerade laxen med nykokt potatis, morötter och sallad.
Näringsvärde: 649 kcal, 32 g protein, 44 g fett, 30 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria