Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
2 tbsp | Olivolja | |
Citrongräddsås | ||
1 krm | Timjan - torkad | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 tsp | Fiskfond | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
Tillbehör | ||
200 g | Vitkål | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
Potatis | ||
1 tsp | Salt | |
700 g | Potatis |
Ta ut och tina laxen.
Potatis: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.
Citrongräddsås: Koka upp grädde, fiskfond och timjan i en liten kastrull och låt det sjuda ca 5 min. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft.
Lax: Salta och peppra laxen på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen ca 2 min på båda sidor på medelhög värme.
Tillbehör: Skölj och strimla sallad och vitkål. Blanda i en skål och ringla över lite olja. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 685 kcal, 28 g protein, 48 g fett, 33 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste