Skip to main content
Järpar med citron- & honungsmorötter, raita och gryn
Hemmakock

Järpar med citron- & honungsmorötter, raita och gryn

30 minEasy
421,15 kr
4 portions 35,46 kr per portion
Raita är en fräsch youghurtdressing som härstammar från det indiska köket. Vi har valt att bland annat ha i äpple, mynta och gurka i vår version. Passar jättebra ihop med järparna som vi kryddat med garam masala för att få en extra kryddig ton.

Raita
125 gÄpple Royal Gala
0,5 pc.Gurka
2 krmSalt
0,5 pc.Mynta - färsk
3 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmGaram Masala
1 krmSvartpeppar Malen
115 gCitron
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspSalt
3 krmSvartpeppar Malen
500 gNötfärs
1 tspGaram Masala
1 pc.Ägg
1 tspIngefära Malen
Till servering
3 dlMatvete
Honungsmorötter
300 gVanliga morötter
2 krmSalt
2 tbspCitron
1 tbspHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspOlivolja, Extra Virgin
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

Raita: Skala, kärna ur och tärna äpple och gurka. Finhacka myntan. Blanda samman äpple, gurka och mynta med yoghurt, och pressa i vitlök. Krydda med garam masala, salt och peppar. Pressa i citronsaft och blanda ordentligt. Ställ kallt till servering.

Morötter: Skala morötterna och skär dem i långa stavar. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla lite olivolja och flytande honung över. Salta och peppra efter smak.

Järpar: Blanda nötfärsen med ägg, garam masala, mald ingefära, salt och svartpeppar. Forma 4 järpar och lägg dem på plåten bland morötterna. Sätt in i ugnen ca 20 min.

Koka matvetet enligt anvisning på paketet.

Servera järparna med matvete, raita och morötter. Pressa saften från resten av citronen över morötterna vid servering.