Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Raita | ||
125 g | Äpple Royal Gala | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 krm | Salt | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
3 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Garam Masala | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
115 g | Citron | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsp | Garam Masala | |
1 pc. | Ägg | |
1 tsp | Ingefära Malen | |
Till servering | ||
3 dl | Matvete | |
Honungsmorötter | ||
300 g | Vanliga morötter | |
2 krm | Salt | |
2 tbsp | Citron | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Olivolja, Extra Virgin |
Sätt ugnen på 200 grader.
Raita: Skala, kärna ur och tärna äpple och gurka. Finhacka myntan. Blanda samman äpple, gurka och mynta med yoghurt, och pressa i vitlök. Krydda med garam masala, salt och peppar. Pressa i citronsaft och blanda ordentligt. Ställ kallt till servering.
Morötter: Skala morötterna och skär dem i långa stavar. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla lite olivolja och flytande honung över. Salta och peppra efter smak.
Järpar: Blanda nötfärsen med ägg, garam masala, mald ingefära, salt och svartpeppar. Forma 4 järpar och lägg dem på plåten bland morötterna. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Koka matvetet enligt anvisning på paketet.
Servera järparna med matvete, raita och morötter. Pressa saften från resten av citronen över morötterna vid servering.
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta