Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fiskbiffar | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tbsp | Herbes de Provence | |
600 g | Torskfilé Fryst | |
1 tbsp | Smör | |
1 tsp | Salt | |
2 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
700 g | Potatis | |
225 g | Haricot Verts Fryst | |
100 g | Smör |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Fiskbiffar: Skär ner de tinade fiskfiléerna i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med skalad vitlök, ägg, Herbes de Provence, salt och peppar och mixa samman till en slät massa.
Forma 8 stycken biffar med vattensköljda händer. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek biffarna på medelhög värme ca 3 min på båda sidor. Lägg över biffarna på ett fat och håll varma under folie. Torka ur pannan.
Tillbehör: Smält smöret i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över det brynta smöret i en såsskål.
Värm haricots vertsen 1-2 min i saltat vatten i en kastrull på spisen. Häll av vattnet och lägg upp haricots vertsen i en skål.
Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress.
Servera fiskbiffarna med pressad potatis, brynt smör och haricots verts.
Näringsvärde: 492 kcal, 34 g protein, 25 g fett, 32 g kolhydrater.
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt