Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1,5 tsp | Strösocker | |
4 tbsp | Flytande Smör och Margarin | |
50 g | Jäst Original | |
6 dl | Vatten | |
2 tbsp | Ströbröd | |
450 g | Vanliga morötter | |
4 tbsp | Linfrö | |
770 g | Rågsikt, (14 dl) | |
3 tsp | Salt |
Smula jästen (vanlig jäst med blå text) i en degbunke och lös det i lite av det ljumma vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, flytande smör, tillsätt salt, socker och riven morot.
Tillsätt mjölet lite i taget och rör ordentligt innan degen får jäsa övertäckt med bakduk ca 45 minuter.
Blanda linfrö med ströbröd. Smöra två avlånga bakformar, ca 1,5 l, "bröa" formarna med ströbrödsblandningen. Häll över degen direkt i en avlång teflonform och låt jäsa ytterligare 25 minuter.
Grädda i 200 grader ca 40-45 minuter.
Brödet ska lätt släppa från formen om det är färdigt, grädda hellre några minuter för länge än motsatsen. Ta ut bröden ur formarna och låt svalna på galler.
Hoppas det smakar!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt