Skip to main content
Krispig fläskytterfilé med sötsur sås och gurksallad.
Mari Bergman

Krispig fläskytterfilé med sötsur sås och gurksallad.

45 minEasy
325,10 kr
4 portions 30,82 kr per portion
God krispigt ugnsstekt fläskytterfilé med sötsur sås och smarriga asiatiska smaker.

Sötsur sås
100 gSkivad ananas
2 tbspVitvinsvinäger
2 dlVatten
1 tbspPotatismjöl
1 tbspKycklingfond
1 tbspStrösocker
2 tbspTomatpuré
1 tspSalt
Tillbehör
3 dlJasminris
Kött
1,5 dlStröbröd
1 krmSvartpeppar Malen
30 gSesamfrö
2 pc.Ägg
2 krmSalt
600 gFläskytterfile Färsk
1 pc.Bakplåtspapper
Gurksallad
100 gSkivad ananas
1 tbspFärsk ingefära
0,5 tspSalt
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Chilipeppar Röd
0,5 pc.Purjolök
1 tbspVitvinsvinäger
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kött: Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Putsa fläskytterfilén från fett och senor och skär den i 2 cm tjocka skivor. Krydda ordentligt med salt och peppar.

3

Vispa upp äggen i en djup tallrik. Blanda ströbröd och sesamfrön på en flat tallrik.

4

Vänd köttbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen så att de blir helt täckta. Lägg köttbitarna på plåten och sätt in i ugnen ca 15- 20 min.

5

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

6

Sötsur sås: Rör ut potatismjölet med lite av vattnet. Blanda ihop 1 dl juice från ananasburken (spara skivorna till gurksalladen) och resten av alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen och låt såsen småsjuda till servering.

7

Gurksallad: Skölj gurkan och dela den på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och skär gurkan i halvmånar. Finhacka och skölj purjolöken. Skär ananasringarna i mindre bitar. Skala och finriv ingefäran och skölj och finhacka chilipepparn. Blanda samman allting i en skål och tillsätt salt, olja och vitvinsvinäger.

8

Servera den krispiga fläskfilén med sötsur sås och gurksallad.

Näringsvärde: Kcal: 629, Fett: 17 g, Protein: 45 g, Kolhydrater: 70 g

Photo:

Linnea Swärd