Skip to main content
Pollo alla cacciatora
Hemmakock

Pollo alla cacciatora

1 hEasy
411,20 kr
4 portions 57,91 kr per portion
Italiensk kyckling på jägarvis

1 pc.Gul lök, (1 dl)
1 dlMorötter
1 kgKycklinglårfile
2 cloveVitlök
0,5 dlStjälkselleri
2 dlRött matlagningsvin
2 tbspKapris
1 tspCitron
1 dlSalvia - färsk
1 dlFärsk persika
10 pc.Vanliga Tomater
1 dlSvarta oliver
Instructions
1

Gällande kycklingen: 1 kg färska kycklinglår eller kycklingklubbor (går även att laga med kycklingbröst men då blir tillagningstiden något kortare).

Skålla tomaterna genom att göra ett par snitt i botten av dem med en kniv. Lägg dem sedan i kokande vatten i cirka 30 sekunder. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem genast i iskallt vatten. Skala, dela och ta ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar och spara till såsen. Burktomaterna delas i mindre bitar. Spara köttet och tomatjuicen till såsen.

2

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn därefter kycklingdelarna i en skvätt olivolja tills de har fått fin färg runtom.

Tillsätt morötterna, sellerin, löken och vitlöken och fortsätt att bryna tills rotsakerna har mjuknat. Lägg sedan i salvian, häll i vinet och fortsätt att steka tills vinet har kokat in. Tillsätt tomaterna och lägg på ett lock.

Fortsätt att steka på medelhög värme i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, oliver, persilja samt rivet citronskal och eventuellt kapris. Servera med polenta eller pressad kokt potatis med olivolja.