Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Gul lök, (1 dl) | |
1 dl | Morötter | |
1 kg | Kycklinglårfile | |
2 clove | Vitlök | |
0,5 dl | Stjälkselleri | |
2 dl | Rött matlagningsvin | |
2 tbsp | Kapris | |
1 tsp | Citron | |
1 dl | Salvia - färsk | |
1 dl | Färsk persika | |
10 pc. | Vanliga Tomater | |
1 dl | Svarta oliver |
Gällande kycklingen: 1 kg färska kycklinglår eller kycklingklubbor (går även att laga med kycklingbröst men då blir tillagningstiden något kortare).
Skålla tomaterna genom att göra ett par snitt i botten av dem med en kniv. Lägg dem sedan i kokande vatten i cirka 30 sekunder. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem genast i iskallt vatten. Skala, dela och ta ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar och spara till såsen. Burktomaterna delas i mindre bitar. Spara köttet och tomatjuicen till såsen.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn därefter kycklingdelarna i en skvätt olivolja tills de har fått fin färg runtom.
Tillsätt morötterna, sellerin, löken och vitlöken och fortsätt att bryna tills rotsakerna har mjuknat. Lägg sedan i salvian, häll i vinet och fortsätt att steka tills vinet har kokat in. Tillsätt tomaterna och lägg på ett lock.
Fortsätt att steka på medelhög värme i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, oliver, persilja samt rivet citronskal och eventuellt kapris. Servera med polenta eller pressad kokt potatis med olivolja.
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant