Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pesto | ||
0,5 tsp | Vitvinsvinäger | |
2 clove | Vitlök Färsk | |
2 krm | Salt | |
0,5 dl | Olivolja | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
40 g | Riven Parmesanost | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
Pasta | ||
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Salt | |
1 pc. | Zucchini | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Vitkål | |
400 g | Tagliatelle | |
400 g | Vanliga morötter | |
Topping | ||
2 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
200 g | Pumpakärnor |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Pesto: Mixa ihop ärtorna med pressad vitlök, vitvinsvinäger, basilika, riven ost och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Pasta: Koka pastan.
Skala morötterna och skölj zucchinin. Hyvla långa remsor med en potatisskalare, ta inte med kärnhuset från zucchinin. Skär vitkålen i grova bitar.
Topping: Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs pumpafrönen hastigt. Krydda med lite salt och lägg över dem på en tallrik.
Pasta: Tillsätt lite mer olivolja i pannan och fräs grönsakerna hastigt och krydda med lite salt och peppar.
Sila av pastan men spar 1 dl av kokvattnet. Tillsätt pastan och vattnet till grönsakerna och vänd runt med peston.
Servera pastan i djupa tallrikar och strö över rostade pumpafrön.
Näringsvärde: Kcal: 726 Fett: 25 g Protein: 27 g Kolhydrater: 91 g
Photo:
Malou Fickling
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria