Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Citron- och vallmokaka | ||
2 dl | Strösocker | |
1,5 tsp | Bakpulver | |
180 g | Smör | |
0,25 tsp | Salt | |
1 dl | Filmjölk Naturell | |
2 tbsp | Citron | |
3 dl | Vetemjöl | |
3 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Vallmofrön | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
Glasyr | ||
1 tbsp | Citron | |
2 tbsp | Mjölk | |
1,5 dl | Florsocker |
Citron- och vallmokaka: Värm ugnen till 175 grader. Låt smöret bli rumstempererat.
Smöra och bröa en avlång brödform, ca 1,5 liter.
Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
Vispa ihop rumstempererat smör och socker i en stor bunke med en elvisp i ca 5 min. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ihop smeten.
Sikta ner mjölblandningen, lite i taget och vispa ihop försiktigt.
Vänd ner filmjölk, vallmofrön, rivet citronskal från två citroner och citronsaft från en citron i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 min. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.
Glasyr: Rör ihop florsocker, saft från en citron och mjölk.
Lägg kakan på ett serveringsfat och ringla över glasyren. Låt kakan stå i kylen tills glasyren stelnar. Skär kakan sedan i bitar och servera!
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant