Skip to main content
Nektarinsallad med getost och granatäpple
Kokbok

Nektarinsallad med getost och granatäpple

30 minEasy
277,90 kr
8 portions 22,94 kr per portion
Vacker sallad med fin smakkombination av grillade nektariner och getost. Perfekt på buffébordet!

1 tbspOlivolja
1 pc.Rödlök
1 krmSvartpeppar Malen
2 pc.Avokado
0,25 pc.Mynta - färsk
2 tbspHonung Flytande
0,5 tspSalt
5 pc.Nektarin
200 gGetost, Chevre
250 gFärsk bladspenat
2 tbspCitron, ca 0,5 st citron
1 pc.Granatäpple
Instructions
1

Halvera och kärna ur nektarinerna och pensla dem med lite olja och honung.

2

Grilla nektarinerna på låg värme i grillpanna eller på indirekt värme på grillen så att de blir mjuka och saftiga och får fin färg.

3

Skölj spenaten, skiva avokadon och rödlöken och blanda allt på ett fint fat och lägg över de varma nektarinerna.

4

Smula över getosten. Pilla ur granatäppelkärnor i bitar och lägg över salladen. Salta, peppra, ringla över olivolja och pressa över citron. Avsluta med att dutta över lite honung och strössla med färsk mynta.

5

NJUT med öga och gom.

Receptet är hämtat ur boken "Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet" som är skriven av Sanna Lundell och Ann Söderlund. Bokes ges ut av "The Book affair" och är fotad av Erica Wessman

Photo:

Erica Wessman