Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Bbq-sås | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 tbsp | BBQ-sås Original | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsp | Vitvinsvinäger | |
125 g | Körsbärstomater | |
Kyckling | ||
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Salt | |
4 pc. | Grillpinnar | |
550 g | Kyckling Minutfilé | |
1 dl | BBQ-sås Original | |
Sallad | ||
0,5 pc. | Romansallat | |
0,5 pc. | Gurka | |
Potatis | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och halvera potatisen och lägg på en plåt. Tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Bbq-sås: Dela paprikan i 4 bitar. Lägg på en plåt med tomater och hela vitlöksklyftor. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen i 20 min.
Kyckling: Skär kycklingen i spettvänliga bitar om du inte redan har färdigskivad. Lägg kycklingskivorna/bitarna i en bunke med salt och bbq-sås. Blanda om och marinera i 10 min.
Sallad: Skölj och skär sallad och gurka i bitar och lägg i en skål.
Bbq-sås: Ta ut de rostade grönsakerna. Ta bort skalet från vitlöken och lägg grönsaker och vitlök i en bunke. Tillsätt bbq-sås, 1-2 krm chiliflakes och vinäger och mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.
Kyckling: Trä kycklingen på spett. Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten runt om i ca 7-10 min tills de är helt genomstekta.
Servera de grillade kycklingspetten med rostad potatis, bbq-sås och sallad.
Näringsvärde: 473 kcal, 35 g protein, 20 g fett, 36 g kolhydrater.
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko