Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Potatis | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis | |
Kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
400 g | Vanliga morötter | |
0,75 pc. | Gurka | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
Kronärtskockskräm | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
285 g | Marinerad Kronärtskocka | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
0,5 pc. | Citron |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Kronärtskockskräm: Sila av oljan från kronärtskockorna. Lägg kronärtskockor, creme fraiche, skalad vitlöksklyfta, citronskal- och saft och honung i en matberedare. Mixa ihop till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj och strimla salladen. Skala och grovriv morötterna och skölj och tärna gurkan. Blanda i en skål och tillsätt lite olja, vinäger, salt och peppar.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp lite olja och smör och stek kycklingfiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor. Servera kycklingen tillsammans med rostad potatis, kronärtskockskräm och sallad.
Näringsvärde:Kcal: 628, Protein: 41 g, Fett: 31 g, Kolhydrater: 43 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel