Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
250 g | Smör | |
168 g | Daim | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
1 pc. | Ägg | |
3,5 dl | Florsocker | |
Topping | ||
56 g | Daim | |
300 g | Chokladkaka Ljus | |
Bottnar | ||
300 g | Mandelmassa | |
1 pc. | Ägg | |
1,5 dl | Strösocker |
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvita (spara äggulan till fyllningen) och socker.
Spritsa eller klicka ut smeten till bottnar på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter. Bottnarna ska få lite färg, men fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och lossa dem sedan från pappret.
Hacka daimen och vispa ihop daimen, äggulan och övriga ingredienser till fyllningen till en jämn kräm i en bunke. Bred ut ett lager smörkräm på ”undersidan” (sidan som har legat mot pappret) av varje biskvibotten. Låt biskvierna stå i kylskåp eller frys i minst 1 timme.
Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna något. Doppa biskvierna hastigt i chokladen, låt dem rinna av lite och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper. Strö genast över lite knäckströssel eller daimkross och låt stelna i kylskåp. Serveras rumsvarma. Kan frysas.
Photo:
Ulrika Pousette
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant