Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
125 g | Jordnötter Rostade | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
Färs | ||
1 pc. | Isbergssallat | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Lime | |
0,5 pc. | Chilipeppar Färsk | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
0,5 pc. | Purjolök | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
0,5 pc. | Röd Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Honung | |
3 tbsp | Japansk soja | |
2 tbsp | Rapsolja | |
200 g | Morötter | |
Rödkål | ||
250 g | Rödkål Färsk | |
1 pc. | Lime | |
1 tbsp | Honung | |
0,5 tbsp | Vitvinsvinäger | |
2 tbsp | Vatten | |
0,5 tsp | Salt |
Rödkål: Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg kålen i en bunke och tillsätt limeskal- och saft från 1 lime, vinäger, honung, salt och vatten. Massera kålen ordentligt med händerna och låt stå till servering.
Färs: Skölj och finhacka purjolök och chili. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och tärna paprikan och finhacka blomkålen till ett smul. Skala och riv morötter.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen så att den tinar. Häll över den på en tallrik och stek sedan purjolök, vitlök, chili, riven ingefära, paprika, blomkål och morötter i ny olja ca 2 min. Tillsätt färsen och blanda om. Tillsätt soja, honung och limesaft från 1 lime. Fräs ihop och smaka av med salt och peppar.
Lossa salladsbladen så att du får minst 8 st. Skölj dem och lägg upp på ett fat. Fördela färsfräset i bladen och toppa med den picklade kålen, hackad koriander och hackade jordnötter. Vik ihop och ät med händerna.
Näringsvärde: 452 kcal, 25 g protein, 23 g fett, 31 g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko