Skip to main content
Vegetarisk nachotallrik
Mari Bergman

Vegetarisk nachotallrik

30 minEasy
333,95 kr
4 portions 38,97 kr per portion
En vegetarisk tacotallrik med hemmagjord tacokrydda, som lyxar till vardagen lite extra.

Tillbehör
1 pc.Rödlök
0,5 pc.Gurka
50 gMajskorn
200 gRiven Gratängost
400 gTacochips
3 dlGräddfil
200 gVanliga Tomater
0,5 pc.Isbergssallat
Tacofärs
1 tspStrösocker
1 cloveVitlök Färsk
2 tspTorkad oregano
300 gVegetarisk Färs
1 tbspTomatpuré
1 tspSalt
2 tspSpiskummin
1 tbspOlivolja
400 gKidneybönor
3 tspPaprikakrydda
1 tspChilipulver
2 dlVatten
Instructions
1

Tillbehör: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen, skär gurka och tomat i små tärningar och skala och finhacka rödlöken. Häll av vätska från majsen och lägg upp allt i små skålar.

2

Tacofärs: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chilipulver, oregano, socker och salt i en liten skål.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs vegfärsen tillsammans med kryddblandningen. Skala och pressa i 2 klyftor vitlök. Sila av och skölj bönorna under kallt vatten.

4

Tillsätt vatten, tomatpuré och bönor och låt det puttra ihop 2 min. Servera färsen på nachochips och toppa med ost, grönsaker och gräddfil.

Gratinera chips och färs med osten i ugnen och toppa sedan med sallad och gräddfil.

Näringsvärde: Kcal: 850 Fett: 36 g Protein: 43 g Kolhydrater: 80 g

Photo:

Linnea Swärd