Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Citron | |
2 pc. | Stjälkselleri | |
0,5 dl | Mascarpone | |
1,5 dl | Arborioris | |
0,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 tbsp | Rapsolja | |
0,5 dl | Parmesanost | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 clove | Vitlök | |
4 dl | Grönsaksbuljong | |
0,5 dl | Basilika - färsk |
Koka upp buljongen.
Skala och hacka rödlöken. Ansa och strimla selleristjälkarna. Skala och hacka vitlöken.
Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i lök och selleri och fräs under omrörning några min. Blanda i vitlöken och riset. Rör om och häll i vinet. Koka upp och låt vinet koka in. Späd därefter lite i taget med den heta buljongen och sjud på svag värme ca 20 min. Rör då och då. Blanda i den strimlade basilikan, citronskalet och saften samt osten. Rör om.
Servera risotton med bröd och sallad.