Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Äpplen | ||
2 pc. | Äpple Pink Lady | |
2 tbsp | Strösocker | |
0,5 tbsp | Kanel | |
Kaksmet | ||
1 dl | Mellanmjölk | |
2 dl | Strösocker | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 tsp | Bakpulver | |
100 g | Smör | |
2 pc. | Ägg |
TILLAGNING Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.
Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Servera med vaniljsås eller glass.
NÄRINGSVÄRDE PER PORTION: 1295 kJ 310 KCAL 44g KOLHYDRATER 5g PROTEIN 12g FETT
1 Äpple Pink Lady 6-pack Klass1